Curățarea în spațiile industriale și comerciale și calitatea aerului

Halele industriale pot suferi o calitate slabă a aerului. Nu vorbim doar despre mirosuri neplăcute sau răspândirea alergenilor. Există multe lucruri diferite care contribuie la o calitate slabă a aerului și fiecare poate avea un impact negativ asupra afacerii, a personalului, a clienților și a dvs. Din fericire, tehnicile adecvate de curățare vă pot ajuta să îmbunătățiți sau să preveniți o calitate slabă a aerului și să evitați aceste efecte negative.

Elemente care denotă o calitate slabă a aerului

În România, există hale industriale care funcționează non stop și hale industriale care au program standard de luni până vineri. Când mergeți la locul de muncă după un weekend lung, există un sentiment general de aer greu? Poate că există un miros care vă face să strănutați când intrați? Dacă răspunsul este „DA” la aceste întrebări, înseamnă că hala industrială pe care o dețineți are o calitate slabă a aerului. Pentru a rezolva problemele trebuie să aflați exact ce este în neregulă cu calitatea actuală a aerului. Luați în considerare aceste elemente de calitate slabă a aerului:

Mirosuri: Mirosurile puternice sunt descurajante atât pentru clienți, cât și pentru angajați. Acestea pot fi rezultatul unei curățări slabe sau a unor probleme de mucegai.

Mucegai: Orice clădire poate dezvolta o problemă de mucegai dacă nu este curățată corect și regulat. Cu toate acestea, clădirile cu probleme de umiditate sau halele în care se prepară alimente sunt deosebit de vulnerabile la mucegai. Nu numai că mucegaiul poate dăuna produselor dvs., dar mucegaiul poate, de asemenea, irita ochii și plămânii oamenilor.

Praf: nu îl puteți vedea întotdeauna, dar dacă praful nu este îndepărtat corespunzător de la locul de muncă, este posibil să îl inhalați.

Germeni: nu trebuie să deții un cabinet medical pentru a avea germeni în aer. Germenii există în orice loc cu mulți angajați, mai ales în hale industriale.

Substanțe cu mirosuri puternice: există hale în care sunt multe mașinării și substanțe, precum: uleiuri, degresanți, substanțe chimice, care degajă vapori cu mirosuri puternice.

Umiditate: dacă simțiți o greutate neobișnuită în aerul de la locul de muncă, este probabil umiditate. Umiditatea în exces poate contribui la o calitate slabă a aerului.

Murdărie și resturi: în anumite locuri de muncă, în special în halele industriale, murdăria și alte resturi se pot răspândi chiar și în aer atunci când oamenii merg și prezintă un risc pentru sănătatea acestora.

Cum să vă curățați aerul?

Curățarea regulată a suprafețelor: curățarea birourilor, bucătăriilor de birou, grupurilor sanitare, bancurilor de lucru și a oricăror altor suprafețe va afecta pozitiv calitatea aerului. Curățarea profesională, în special prin servicii de curățenie hale industriale, va oferi un loc de muncă sigur pentru angajați.

Aspirator cu filtre HEPA: Majoritatea aspiratoarelor elimină mult praf și resturi pe care le colectează în aer prin evacuare. De aceea, trebuie să fie folosite aspiratoare cu filtru HEPA care colectează orice particule care altfel ar putea scăpa de vid. Acest lucru are un efect pozitiv semnificativ asupra calității aerului. Filtrele HEPA colectează spori de mucegai, germeni (bacterii și viruși), praf, murdărie și alte resturi.

Îndepărtarea prafului: Toată lumea înțelege că îndepărtarea prafului de pe suprafețe va ajuta la scăderea încărcăturii de praf din aer. Secretul este să fie folosite cârpe din microfibre care captează praful. Asigurați-vă că praful este șters înainte de aspirare, astfel bucățile de praf care nu sunt captate de cârpele din microfibră să fie captate de vid.

Curățarea conductelor de aer: dacă nu este curățat corespunzător, sistemul de  conducte de aer din hala industrială va readuce praful și resturile în aer. Mizați pe curățarea regulată a conductelor comerciale și curățarea potențială a acestor și a altor echipamente de aer pentru a vă îmbunătăți calitatea aerului.

De ce să lucrați cu profesioniști pentru a vă îmbunătăți calitatea aerului?

Puteți avea un impact mare asupra calității aerului cu acțiunile întreprinse de unul singur, dar un profesionist o poate face mai repede, mai bine și mai detaliat. O firmă de curățenie ce ofera servicii de curatenie pentru hale industriale se va asigura că fiecare loc este igienizat, dezinfectat și curățat corespunzător pentru a vă crește  nivelul de calitate al aerului din spațiul dvs.

Spune-ne parerea ta! :)

Lasa un raspuns

31 − = 29

Login/Register access is temporary disabled