Aspirator Zelmer

accent pe versatilitate
Zelmer Aquawelt Plus 7920.0ST

Zelmer Aquawelt Plus 7920.0ST 1700W

RECOMANDAREA ZILEI

.

Aspirator filtrare prin apa Zelmer 829.5SK

Zelmer 829.5SK

ASPIRATOR CU FILTRARE PRIN APĂ

Aspirator cu spalare Zelmer ZVC762ZT

Zelmer ZVC762ZT

ASPIRATOR CU SPĂLARE

Zelmer Aquos 829.0 SP

Zelmer Aquos 829.0 SP

aspirator cu apă

Fie ca va doriti o masina de tocat carne, un robot de bucatarie sau un aspirator, Zelmer este una dintre companiile care va pot satisface orice exigente. Acestea nu sunt insa singurele produse comercializate de brandul polonez preluat de Bosch, care din 2013 detine actiunile majoritare. Produsele sunt in continuare comercializate sub denumirea Zelmer, iar cele produse de Bosch isi pastreaza la randul lor denumirea. Singurul lucru care s-a schimbat este ca brandul le ofera o siguranta mai mare asupra calitatii prin preluarea de catre germani. In articolul de fata vom vorbi doar despre aspiratoarele comercializate sub denumirea Zelmer, le vom aseza in categorii si vom vobi putin despre tehnologiile si functiile folosite dar si despre accesoriile care pot imbunatatii considerabil experienta celor care le folosesc.

Tipuri de aspiratoare Zelmer

zelmer aquawelt

Zelmer a ales o pozitionare interesanta pe piata deoarece s-a axat pe aspiratoarele ce pot fi folosite deopotriva in locuinte dar si la nivel industrial. Chiar daca majoritatea nu pot fi folosite pe santiere ele pot fi folosite in standuri mari de magazine pentru ca unele dintre ele ofera si posibilitatea de a spala, pe langa cea de a aspira.

Ca atare exista doua mari tipuri de aspiratoare Zelmer. Avem pe de o parte aspiratoarele traditionale, care sunt mai multe, si pe de alta parte aspiratoarele cu spalare, multifunctionale. Cele traditionale se impart la randul lor in mai multe subcategorii: cu aspirare rapida, speciale pentru aspirat covoare, speciale pentru aspirat par de animale etc.

aspirator zelmer cu sac

Aspiratoarele Zelmer pentru covoare, la fel ca si celelalte, aspira mai multe tipuri de suprafete. Spre exemplu acestora le pot fi montate perii sau duze care pot aspira cu succes parul de animale sau particulele de mizerie mai mari atat de pe covoare cat si de pe suprafete dure, cum ar ar parchetul sau gresia. In general aspiratoarele care pot aspira covoarele cu fir lung pot aspira orice suprafata, cu exceptia celor umede.

Aspiratoarele Zelmer cu aspirare rapida sunt destul de eficiente pe suprafetele obisnuite insa pot avea dificultati pe unele covoare pe care le pot aspira insa nu la fel de eficient ca pe celelalte, unde eficienta este aproape de maxim. Avand in vedere ca dezvolta o putere mare de aspirare, Zelmer a gasit metode pentru a proteja anumite suprafete desi riscul deteriorarii lor este minim. Spre exemplu periile au par natura pentru a evita zgarierea acestora. De asemenea, rotile sunt de cauciuc. Furtunul, la randul lui, este intarit cu fir de matase impletit. Potrivit companiei, astfel de aspiratoare folosesc filtre EPA E11, care inlatura poloneul si bacteriile in proportie de 95%, asigurand un aer cat mai proaspat dupa aspirare.

aspiratoare zelmer

Aspiratoarele Zelmer pentru par de animale sunt ideale pentru cei care isi cresc in propria locuinta animalele de companie. Filtrul HEPA este mai performant, asigurand o aspirare de 99,95%, astfel ca nici o bacterie adusa de caini sau pisici nu ramane in casa. De asemenea, sunt dotate cu saci antibacteriali si anti mirosuri, care ucid o parte dintre bacteriile adunate in ele, astfel incat nu e nevoie sa goliti sacii de fiecare data cand aspirati, mai ales ca acestia sunt destul de mari, de pana la 4 litri.

Aspiratoarele multifunctionale cu spalare Zelmer au o putere mai mare decat cele traditionale si pot aspira in plus lichidele, care sunt stocate intr-un tanc de apa. Pot fi folosite atat pentru aspirat cat si pentru spalat podele. Ceea ce este necesar de mentionat este faptul ca aceste aspiratoare sunt concepute pentru uz casnic sau pentru spatii mai mari. Nu pot fi comparate cu cele industriale pentru ca desi fac acelasi lucru, sacii de praf nu sunt neaparat mai mari. Daca ne uitam la caracteristicile celorlalte tipuri de aspiratoare Zelmer observam ca aspiratoarele multifunctionale au toate caracteristicile acestora, la care se adauga cele de spalare si aspirare a lichidelor.

Tehnologii si functii pe aspiratoarele Zelmer

filtru hepa aspirator zelmer

Aspiratoarele Zelmer, indiferent de tipul lor, vin cu o serie de tehnologii si functii care contribuie la crearea unei atmosfere placute atunci cand faceti curatenie in casa. Spre exemplu anumite aspiratoare au control digital al puterii de aspirare, nefiind nevoie sa va limitati doar la cateva trepte. In felul acesta reusiti sa creati un echilibru intre consumul de energie si o putere de spirare optima, care sa va ofere satisfactie. Dupa cum stim energia electrica consumata creste proportional cu puterea de aspirare pentru ca motorul consuma mai multa energie atunci cand este nevoit sa dezvolte o putere mai mare.

aspirator zelmer

Tehnologia TWIX este una dintre tehnologiile cu care se mandresc cei de la Zelmer si o gasim pe toate aspiratoarele multifunctionale. Aceasta presupune utilizarea aspiratoarelor in doua moduri diferite, cu sac si fara sac cu filtrare cu apa.

O alta tehnologie prezenta pe aspiratoarele Zelmer este EcoPower. Aceasta reduce substantial consumul de electricitate in timpul aspirarii, iar combinata cu functia de control digital al puterii de aspirare putem spune ca se poate face o economie importanta la factura de energie electrica.

Accesorii utile pentru aspiratoarele Zelmer

accesorii aspiratoare zelmer

Atunci cand este cumparat un aspirator Zelmer, de regula el vine cu toate accesoriile care asigura o aspirare foarte buna pe diferite tipuri de suprafata. Evident, aceste accesorii pot fi consumabile sau nu. De asemenea, exista o serie de accesorii, cum ar fi duzele sau periile, care trebuiesc cumparate separat si care cresc uimitor performantele aspiratoarelor.

Filtrul EPA 10 este unul dintre consumabilele care trebuiesc cumparate periodic. Uneori ele pot fi inlocuite cu alte filtre insa nu e recomandabil deoarece acesta asigura un nivel inalt la evacuarea aerului si inlatura eficient particulele de polen sau praf.

curatare aspirator zelmer

Unele dintre cele mai importante perii pentru aspiratoarele Zelmer sunt Turbo PET si peria pentru parchet. Prima aspira rapid si complet parul de caini sau pisici de pe covor, iar cea de-a doua este construita special pentru aspirarea prafului si mizeriei de pe orice tip de parchet, de la cel laminat pana la cel din lemn brut. Pentru canapele si tapiterie cea mai buna solutie o reprezinta duza special creata in acest sens. Mizeria este aspirata la fel de bine chiar si de pe canapelele din catifea sau cele pufoase, care in mod normal fac dificila aspirarea mizeriei.

Trebuie retinut ca o parte dintre aspiratoarele Zelmer au posibilitatea de a stoca accesorile in acestea, astfel incat nu se ocupa un spatiu prea mare cand sunt depozitate si nici nu riscam sa uitam unde punem o anumita perie sau duza.

ARTICOLE INFORMATIVE
Spune-ne parerea ta! :)

Lasa un raspuns

96 − = 91

Login/Register access is temporary disabled