Aspirator Rowenta

silențios și performant

Rowenta Silence Force RO7485EA

RECOMANDAREA ZILEI

.

Compact Power 3A RO3786

ASPIRATOR FĂRĂ SAC

Rowenta Compact Power

X-Trem Power 3A Rowenta RO6941EA

ASPIRATOR FĂRĂ SAC

Aspirator fara sac X-Trem Power 3A Rowenta

Silence Force Cyclonic RO7681EA

ASPIRATOR FARA SAC

Rowenta Wet & Dry RU5053EH

ASPIRATOR PROFESIONAL

Rowenta Wet & Dry RU5053EH

Compact Power 3A RO3731

ASPIRATOR FĂRĂ SAC

Aspirator fara sac Rowenta Compact Power 3A RO3731

Rowenta Silence Force 4A RO6455

ASPIRATOR CU SAC

Rowenta Silence Force 4A RO6455

Rowenta este una dintre cele mai mari companii de electrice si electrocasnice din Europa. A fost fondata in 1884 in Germania, iar primul fier de calcat electric l-a produs imediat dupa Primul Razboi Mondial. Au urmat apoi cafetierele electrice pentru restaurante, fiarele de calcat cu termostat, iar in 1974 a produs primul aspirator din istoria sa, pe care l-a perfectionat de-a lungul timpului. Desi fiarele de calcat sunt cele mai renumite produse ale companiei, aspiratoarele reprezinta o alta categorie de produse de top, care se vand in primul rand datorita raportului calitate-pret pe care il au acestea. Vorbim practic de unele dintre cele mai ieftine aspiratoare premium.

Tipuri de aspiratoare Rowenta

aspirator fara sac rowenta

Rowenta comercializeaza patru mari tipuri de aspiratoare, orientate spre uz casnic. E vorba de aspiratoarele cu sac, fara sac, de mana si verticale. Acestea se disting prin silentiozitatea lor raportata la puterea de aspirare pe care o dezvolta si, dupa cum am spus deja, prin calitate ridicata si preturile scazute.

Aspiratoarele Rowenta cu sac au trei niveluri de filtrarea a prafului, iar puterea de absortie pe diferite tipuri de suprafete este de aproximativ 7 feluri. Majoritatea fac parte din clasa energetica A, ceea ce inseamna ca nu consuma foarte multa electricitate atunci cand sunt folosite. Sacul poate avea un volum de stocare a prafului pana la 4,5 litri.

aspirator vertical rowenta

Aspiratoarele Rowenta fara sac sunt la fel de eficiente, silentioase si puternice precum cele cu sac. Fac parte tot din clasa energetica A insa un numar limitat de aspiratoare fac parte si din clasa energetica B. Daca va intereseaza in mod deosebit acest aspect trebuie sa va uitati atent cand cumparati un astfel de produs. Volumul de stocare a prafului nu depaseste 3 litri.

Aspiratoarele Rowenta verticale nu au cablu si nici sac de stocare a prafului. Desi sunt mult mai usor de folosit decat cele din categoriile precedente prin faptul ca nu trebuie sa va mai aplecati si sunt usor de depozitat, au inconvenientul ca trebuie incarcate foarte des, iar praful trebuie golit aproape saptamanal, daca aveti o locuinta normala, de aproximativ 50 de metri patrati, si o familie de cel putin patru membri. De regula volumul de stocare a prafului este de doar 0,5 litri, adica de noua ori mai putin decat putem intalni la un aspirator Rowenta cu sac. Acumulatorul folosit este pe Li Ion, iar tensiunea acestuia poate fi de 18 V sau 25,2 V. De asemenea, acestea folosesc tehnologia ciclonica.

aspirator profesional rowenta

Aspiratoarele Rowenta de mana sunt destinate in principal aspirarii mobilei dar pot fi folosite si pentru podea, daca nu are covoare cu firul lung. Acumulatorul poate fi NiMh, cu o tensiune de 7,2 V sau 3,6 V. Nu au atatea viteze de aspirare precum celelalte aspiratoare Rowenta. De regula au o singura viteza. Tehnologia poate fi ciclonica insa de asemenea exista si aspiratoare de mana cu filtru clasic.

Desi pana in prezent nu cred ca exista roboti de aspirare Rowenta, germanii au si aspiratoare profesionale, insa intr-un numar limitat si nu foarte performante fata de cele ale unor companii dedicate acestui segment. Putem aminti aici aspiratorul Wet & Dry de 1500 W si o capacitate de stocare a prafului de 30 de litri. Acesta poate fi folosit cu succes chiar si in gradini pentru ca poate aspira fara probleme frunzele sau particulele de mizerie mai mari.

Functiile aspiratoarelor Rowenta

aspirator cu spalare rowenta

Aspiratoarele Rowenta au foarte putine tehnologii care reprezinta marca inregistrata insa folosesc multe alte tehnologii prezente pe toate aspiratoarele de top ale celorlalte companii. Putem aminti aici doar Cyclone System, care ajuta la cresterea puterii de absortie a prafului si chiar si a particulelor mai mari de mizerie.

Cu toate acestea Rowenta s-a dedicat perfectionarii propriilor aspiratoare si le-a facut in primul rand mai silentioase si apoi mai performante. In ultimii 15 ani a dezvoltat o tehnologie care reduce numarul de decibeli cu mult sub norma maxima de 80 de decibeli impusa de legislatie din 2017. Noua tehnologie se bazeaza pe un motor suspendat, izolat intr-o carcasa dubla pentru minimizarea vibratiilor.

aspirator colturi rowenta

Rowenta a pus pe aspiratoarele sale doua tehnologii care urmaresc reducerea zgomotului. E vorba de Silence Force 4A si Silence Force Multi Cyclonic. Ambele tehnologii reduc nivelul zgomotului cel putin la nivelul decibelilor emisi in conversatia obisnuita a doua persoane.

Compania germana si-a propus sa le demostreze clientilor sai ca puterea de aspirare a aspiratoarelor nu este deloc direct proportionala cu energia electrica consumata. Asa a aparut tehnologia Eco Eficient, pe care o gasim pe unele aspiratoare si care reduce chiar si cu pana la 50% consumul de energie electrica, fiind cu mult in fata altor firme din acest punct de vedere.

aspirator fara sac rowenta

Clean Expres este o tehnologie folosita pentru a imbunatati puterea de aspirarea astfel incat se poate aspira cu usurinta indiferent de tipul de suprafata si de incarcatura lui. Aspirarea parului de animale nu mai reprezinta nici o problema.

Legat de functii, unele aspiratoare Rowenta au afisaj electronic de pe care se pot da diverse comenzi precum marirea vitezei de aspirare. Acesta, impreuna cu formele aparte ale aspiratoarelor contribuie la un design futuristic.

Accesorii pentru aspiratoarele Rowenta

tehnologii aspiratoare rowenta

Cele mai importante accesorii sunt cu siguranta duzele si periile de aspirare, care pot fi folosite la cat mai multe tipuri de aspiratoare Rowenta. Acestea sunt imbunatatite periodic astfel incat nu e nevoie sa cumparati un alt aspirator pentru a ii imbunatati performanta. Unele dintre aceste perii pot insa costa aproximativ 100 de lei, ceea ce la prima vedere nu pare a fi rentabil insa dupa folosirea unui astfel de accesoriu multi se razgandesc.

Peria Turbo Maxi Pro este una dintre cele mai scumpe insa este capabila sa adune aproape instant parul de animale si particulele mai mari de mizerie de pe orice tip de suprafete, inclusiv de pe mochete sau covoare cu firul lung. Are sistem de blocare cu clema si este concepute pentru aspiratoarele care au sistemul de blocare Lock System.

aspirator covoare rowenta

Peria Delta este de asemenea compatibila cu Lock System insa este mult mai subtire si este destinata curatarii parchetului, inclusiv in zonele mai putin accesibile cum sunt cele de sub mobila. Nu este la fel de voluminoasa precum Turbo Maxi Pro astfel incat se poate aspira eficient sub canapea, pat ori sifonier.

Peria Turbo ingusta are un pret mult mai mic decat Turbo Maxi Pro insa are si o dimensiune mai mica. Cu toate acestea ar putea fi mult mai utila pentru ca poate intra in spatii mai inguste si poate aspira chiar mai bine. Are o viteza de rotatie mai mare, de 6.000 de rpm. Este compatibila doar cu aspiratoarele Rowenta clasice, prevazute cu Lock System.

Duzele de aspirare au preturi mult mai mici si vin cu o gama diversa de dimensiuni. Acestea pot mari puterea de absortie a aspiratorului prin simpla ingustarea a gurii de absortie. De asemenea, acestea sunt capabile sa aiba acces acolo unde periile nu pot patrunde. Daca doriti sa va curatati masina trebuie sa stiti ca Rowenta vinde si un set complet de perii si duze in acest sens.

Intrebari frecvente despre aspiratoarele Rowenta

Pot refolosi sacii pentru aspiratoarele Rowenta?

In principiu sacii pentru aspiratoarele Rowenta se pot refolosi insa nu si cei de hartie pentru ca porii lor sunt blocati si este redusa astfel eficienta de aspirare iar motorul poate avea de suferit. In cel mai fericit caz veti consuma mai multa energie electrica pentru ca motorul depune un efort mai mare in timpul aspirarii. Daca folositi saci textili, acestia pot fi refolositi doar daca sunt spalati, potrivit producatorului. Riscand putin, puteti doar scutura bine sacii de praf astfel incat sa aiba porii destupati. Acestia nu trebuie sa fie sub nici o forma blocati. Daca ii spalati trebuie sa va asiguratii ca ii puneti inapoi uscati.

Cat de des trebuie schimbat filtrul la un aspirator Rowenta?

Producatorul recomanda schimbarea microfiltrului la fiecare sase schimbari sau goliri a sacului. De asemenea caseta filtru HEPA trebuie inlocuita odata la sase luni, iar sistemul de filtrare odata la un an. Puteti tine sau nu cont de recomandari in functie de cat de des utilizati aspiratorul. Dupa o utilizare de cateva luni veti reusi sa va dati seama cand ceva nu merge cum ar trebui si sa luati o decizie. Spre exemplu un sac textil de praf ar trebui inlocuit atunci cand aspiratorul isi pierde puterea de aspirare sau incepe sa scoata un sunet diferit, cum ar fi suieratul.

De ce scoate sunete aspiratorul?

Vom raspunde si la aceasta intrebare pentru ca am atins-o oarecum la intrebarea anterioara. Trebuie spus ca suieratul nu este un sunet caracteristic aspiratoarelor Rowenta. El ar putea proveni de la faptul ca sacul este deteriorat, cum am spus mai sus, dar poate avea si alte cauze. Inainte de a inlocui sacul trebuie sa verificati tubul, duza si furtunul pentru a vedea daca nu sunt blocate. Trebuie inchis regulatorul cu cap in cruce, apoi, inainte de a curata sacul de praf prin spalare, trebuie sa verificati daca nu cumva sistemul de filtrare este blocat.

Ce este peria cu suctiune electrica pe care o gasim la aspiratoarele Rowenta?

Aceasta poate fi intalnita la anumite aspiratoare Rowenta si este o perie rotativa motorizata care asigura o mai mare eficienta a curatarii unor particule mai mari de mizerie de pe covoare, cum ar fi firele de par, scamele sau orice altceva.

ARTICOLE INFORMATIVE
2 Comentarii
  1. Raspunde
    Crina
    iulie 21, 2017 la 5:50 pm

    Am ales un aspirator fara sac de la Rowenta, modelul Compact Power 3A RO3786 pentru ca mi se par mai practice cele fara sac. Aspira foarte bine praful si murdaria si retine mult mai usor, putand fi folosit pe orice tip de suprafata. In plus, este mult mai uosr de golit vasul colector decat in cazul unui model cu sac care imparstie de cele mai multe ori praful peste tot.

    Puterea de apirare a acestui model este destul de mare, uneori am impresia ca o sa aspire si covorul, este usor de folosit, materialul din care este facut este un plastic destul de rezistent si calitativ. Are un reglaj al puterii de aspirare, nu este zgomotos, acest fiind si un lucru dupa care m-am ghidat la achizitionare deoarece este destul de neplacut sa deranjezi tot blocul atunci cand faci curatenie.

    Mi-a depasit asteptarile si chiar sunt multumita de cum functioneaza, are mai multe accesorii si perii pentru diferite suprafete, iar pretul nu este atat de ridicat, mai ales ca eu l-am luat in perioada reducerilor si chiar merita.

    • Raspunde
      Denisa M.
      august 22, 2017 la 4:58 pm

      Am comandat si eu astazi aspiratorul fara sac Rowenta Compact Power 3A RO3786 pentru ca am citit foarte multe opinii pro despre el, incluzand-o pe a ta.

      Bine, am fost influentata si de reducerea activa zilele acestea, desi nu stiu cu siguranta daca produsul a costat 529…asa cum este mentionat pe site. Eu cred ca pretul de 320 este bun, iar in mod general nu fi dat mai mult de 450 de lei.

      Tu cu cat l-ai cumparat? Sunt si eu curioasa daca am facut o afacere buna cu reducerea asta de 40%.

      In rest, pe mine m-a atras faptul ca ofera un consum redus de energie, ca se filtreaza praful aspirat in recipient si ca este mai putin zgomotos decat fostul meu aspirator. Am comparat, acela chiar avea 86 de DB si sunt curioasa cum se aude la 79.

Lasa un raspuns

+ 76 = 79

Login/Register access is temporary disabled