.

aspirator de mana philips

Philips Mini Vac FC6142

aspirator de mână ciclonic

SPECIFICAȚII TEHNICE
Tip aspirator uscat și umed de mână
Alimentare acumulator(baterie)
Accesorii da(stand de încărcare)
Funcții speciale da(tehnologie ciclonică)
Capacitate colectare 0.5 litri
Autonomie 9 minute
Aspirator de mana BOSCH BHN14090

BOSCH BHN14090

aspirator de mână cu acumulator

SPECIFICAȚII TEHNICE
Tip aspirator uscat 
Alimentare acumulator(baterie)
Accesorii Duza pentru spatii inguste
Funcții speciale da(perie turbo retractabilă)
Capacitate colectare 0.2 litri
Autonomie 12 minute
Aspirator de mana Bosch

Bosch BHN20110

aspirator de mână fără fir

SPECIFICAȚII TEHNICE
Tip aspirator uscat
Alimentare acumulator(baterie NiMH)
Accesorii da(încărcător, duză pentru colțuri)
Funcții speciale da(Airflow System)
Capacitate colectare nespecificat
Autonomie 16 minute
Aspirator de mana ROWENTA Extenso Cyclonic Dry AC4769

ROWENTA Extenso Cyclonic Dry AC4769

aspirator de mână

SPECIFICAȚII TEHNICE
Tip aspirator de mână
Alimentare fără fir(la rețea)
Accesorii Accesoriu spatii inguste
Funcții speciale da(tehnologie ciclonică)
Capacitate colectare 0.37 litri
Tensiune 7.2V

BOSCH BHN24L

aspirator de mână

SPECIFICAȚII TEHNICE
Tip aspirator uscat 
Alimentare acumulator(baterie)
Accesorii da(stand de încărcare, duză spații înguste, duză podea)
Funcții speciale nu
Capacitate colectare 0.3 litri
Autonomie 45 minute

Dacă ne gândim mai bine, aspiratoarele de mână chiar au destul de multe avantaje. Sunt portabile, le folosești repede când trebuie să cureți sau să “repari” un mic accident de prin casă. Cu siguranță sunt mai practice decât orice alt aspirator obișnuit și pot fi depozitate și transportate aproape oriunde.

Ele diferă în dimensiuni, funcționalități și mici specificații, astfel încât oricine își poate permite să își cumpere un aspirator de mână potrivit necesităților sale. Dacă ai animale de companie ce îți lasă păr pe canapea ori de câte ori ajung acolo sau ți-a picat ceva pe jos și vrei să cureți rapid, fără a scoate un aspirator clasic, mult prea voluminos, pentru a face acest lucru, soluția perfecta este aspiratorul de mână!

Informarea – cel mai simplu mod de a înțelege cum funcționează un aspirator de mână

Mai întâi vă vom spune că există două tipuri de aspiratoare de mână, cel puțin cât timp ne rezumăm la un mod de clasificare a lor. Fiecare dintre ele este potrivit unui anumit mediu în care urmează a fi folosit aspiratorul de mână.

aspirator de mana cu acumulator

Aspirator de mana cu acumulator

Sunt aspiratoare “fără cablu”, cel puțin atunci când se vrea a fi folosite nu e nevoie de cablu de alimentare pentru a putea aspira. În schimb, ele sunt dotate cu baterii reîncarcabile. Sunt excelente pentru spațiile une lipsesc prizele sau chiar energia electrică.

De asemenea, sunt recomandate pentru călătorii, pentru curățarea mașinii(nu degeaba sunt numite și aspiratoare de mașină) sau pentru zonele din afara locuinței, precum un garaj. Aspiratoarele cu acumulator folosesc destul de multă energie și e necesară încărcarea frecventă a lor.

De obicei, energia este suficientă cât să te poți folosi de aspirator pentru o perioada cuprinsă între 10 – 60 de minute. E clar că nu pot fi folosite pentru curățarea întregii locuințe, nici măcar a unei camere. Ar fi mult mai practic să cureți manual o podea.

Pentru noi, cel puțin, e foarte important ca bateria să se încarce repede și să dureze suficient. Probabil că vei fi interesat și de alte caracteristici(un lucru bun), însă printre neplăcerile cu care se confruntă actualii posesori ai aspiratoarelor de mână, cele mai frecvente sunt cele legate de autonomia bateriei.

aspirator de mana cu cablu de alimentare

Aspirator de mana cu cablu de alimentare

Aspiratoarele conectate direct la rețeaua de curent, au un cablu de alimentare pe care trebuie să-l atașezi la o priză pentru a putea porni aspirarea. Sunt bune pentru interior, acolo unde există o sursă de curent și o priză care să-ți fie la îndemână, preferabil una mică pentru a facilita mobilitatea.

Sunt excelente pentru sarcini de aspirare precum curățarea scărilor sau a anumitor obiecte de mobilier din casă. Sunt avantajate de faptul că pot funcționa în permanență, fără a depinde de energia acumulată într-o baterie, însă nu sunt la fel de portabile. Lungimea cablului reprezintă și raza maximă de folosire a aspiratorului.

Modelele cu cablu de alimentare sunt și cele mai puternice deoarece puterea nu depinde de calitatea bateriei, iar cablul va oferi întotdeauna motorului toată energia de care are nevoie pentru a funcționa la capacitate maximă.

Tipuri de baterii folosite de un aspirator de mână

Secțiunea asta a paginii este dedicată în totalitate aspiratoarelor cu acumulator. Tipul de baterie folosită afectează durata de funcționare a aparatului. Unele produse au chiar baterii ce pot fi schimbate, astfel încât poți ține tot timpul una încărcată de rezervă. Deși trebuie să-ți asumi costurile pentru achiziția unui acumulator secundar, cel puțin vei beneficia de un aspirator ce va funcționa intermitent.

Densitatea energiei (watti oră pe kilogram)
nimh nicd li-ion
nichel – cadmiu nichel – metal hybride  li-ion
25  wh / kg 60 – 120  wh / kg  90 – 190  wh / kg
li-ion

Acumulator Li-Ion (litiu – ion)

Vă spunem încă de pe acum că sunt cele mai bune baterii pe care le poate avea un aspirator de mână. De ce? Pentru că au o greutate foarte mică, ceea ce înseamnă că și aspiratorul va fi mai ușor. De asemenea, durata medie de viață a bateriei Li-Ion este mai mare decât a oricărui alt tip.

Se încarcă repede și funcționează excelent în orice condiții, chiar și atunci când temperaturile sunt foarte scăzute sau, în partea opusă, extrem de ridicate. E recomandat să țineți aceste baterii încărcate în permanență și să nu le depozitați în locuri foarte călduroase.

nicd

Acumulator NiMH (nichel – metal hybride)

Acumulatorii formați pe baza acestei formule au o greutate redusă și pot reține o anumită cantitate de energie până când este consumată. Unele dispozitive au o compatibilitate mai bună cu bateriile NiMH și sunt mult mai avantajate de efectul lor.

Pot fi reîncărcate chiar și atunci când nu au fost descărcate complet, deci sunt potrivite pentru aspiratoare. Asigură-te că bateria nu este supraîncărcată. Ideal ar fi să ai un încărcător cu funcția de oprire automată sau cu un indicator luminos.

nimh

Acumulator NiCd (nichel – cadmiu)

Baterii reîncărcabile, dar grele și foarte dificil de alimentat. Orice aspirator de mână cu baterii Ni-CD e mai greu decât unul ce funcționează pe bază de baterii Li-Ion. Pentru a putea încărca un astfel de acumulator fără a-i deteriora calitatea e nevoie de o descărcare completă.

În cazul în care reîncarci aspiratorul atunci când energia din baterie nu este epuizată complet, s-ar putea să fii surprins când vei vedea cât de repede se descarcă. Va fi nevoie de câteva cicluri de încărcare completă pentru a remedia această problemă.

Cadmiul este un element chimic destul de nociv pentru mediul înconjurător, motiv pentru care mulți producători evită să îl folosească. Totuși, bateriile ce folosesc acest “ingredient” s-au dovedit a fi foarte utile pentru anumite scule electrice puternice, fiind unul dintre cele mai relevante motive pentru care aspiratoarele de mână încă le folosesc.

Sistemul de filtrare al aspiratorului de mână

Ca tehnologie de filtrare, cele mai noi și mai inovative modele folosesc tehnologia ciclonică pentru a separa aerul curat de murdăria aspirată. Filtrarea suține păstrarea aerului curat în încăpere. Aspiratoarele de mână sunt suficient de puternice încât să poată absorbi praful și bacteriile din covoare și să le filtreze în mod eficient.

Modelele ciclonice folosesc forța centrifugă în interiorul aspiratorului pentru a împinge murdăria spre recipientul de colectare. Principiul de funcționare este cât se poate de simplu. De fapt, se asemănă foarte mult cu cel al unui aspirator fără sac.

 • aspiratorul absoarbe murdăria și, inevitabil, odată cu ea este absorbit și aerul;
 • cele două ajung într-un recipient la nivelul căruia are loc ciclonul ce separă murdăria;
 • aerul, curat sau parțial curat, trece printr-un ultim filtru(HEPA) înainte de a ajunge din nou în cameră;

În cazul aspiratoarelor de mână fără tehnologia ciclonică, unicul filtru este cel HEPA. De obicei, filtrul poate fi spălat, însă în mod cert se poate înlocui cu unul nou. Fitrele detașabile și înlocuibile au o durată de viață de până la 1 an sau chiar mai puțin, în funcție de cât de mult sunt folosite.

filtru hepa

Despre filtrul HEPA

Se spune că filtrul HEPA este atât de eficient încât poate bloca până la 99.97% dintre bacterii cu dimensiuni mai mari de 0.3 microni. De asemenea, filtrul HEPA este deja considerat cel mai bun sistem de filtrare folosit de aspiratoarele moderne, inclusiv de un aspirator de mână.

Una dintre cele mai interesante proprietăți ale sale este aceea că are capabilitatea de a permite întregului volum de aer să treacă prin fibrele sale, în timp ce oricărei alte particule îi este blocat accesul dincolo de filtru.

ARTICOLE INFORMATIVE
7 Comentarii
 1. Raspunde
  Nicoleta
  ianuarie 10, 2018 la 3:35 pm

  De curand m-am mutat cu sotul meu in casa parintilor lui care este o vila cu doua etaje. Imi este foarte greu sa aspir scarile si sa curat murdaria cu aspiratorul pe care deja il detin, deoarece este destul de voluminos. Ca sa nu mai spun ca procesul este destul de obositor. Ma tot gandesc sa-mi cumpar un aspirator de mana, dar nu stiu ce produs ar fi mai performant. Ma puteti ajuta cu o parere? Va multumesc.

  • Raspunde mm
   Tudor
   Administrator
   ianuarie 22, 2018 la 3:20 pm

   Buna ziua,
   Va recomand produsul de la Heinner HHVC-M7.2, un aspirator micut si compact care va ofera o aspirare umeda si uscata. Produsul este perfect pentru zonele mici si ofera maxima eficienta. Pretul constituie si el un avantaj. Sper ca v-am fost de ajutor!

 2. Raspunde
  Rebeca
  noiembrie 24, 2017 la 3:54 pm

  Sunt ingrozita de scamele de pe haine. M-am saturat de rolele de inlaturat scame care niciodata nu-si fac treaba cum trebuie. De periat, nu mai zic. Cat de bune sunt aspiratoarele de curatat scame? Merita sa-mi cumpar unul?

  • Raspunde mm
   Tudor
   Administrator
   decembrie 6, 2017 la 4:04 pm

   Buna ziua,

   Va recomandam aparatul de curatat scame de la Philips GC026 care dispune de 8800 de rotatii pe minut si lasa orice suprafata curata si fara scame. Lama are o suprafata lata si acopera zone extinse, asa ca in scurt timp imbracamintea arata ca noua. Practic si eficient, aparatul este o investitie foarte buna. Speram ca v-am fost de ajutor.

 3. Raspunde
  Teodora
  octombrie 16, 2017 la 4:00 pm

  Sunt fericita stapana a unui catelus de 6 ani pe care il ador, mai putin in momentele in care vad scame si par peste tot prin casa. M-am saturat de apiratorul meu normal care este mult prea mare si prea greoi si mi-as dori ceva mai mic si mai practic. Ce imi recomandati?

  • Raspunde mm
   aspirat
   Administrator
   octombrie 18, 2017 la 4:17 pm

   Buna ziua,

   Un aspirator de curatat scame de mana este solutia perfecta pentru tine. Il poti folosi atat pentru aspirarea parului sau a unor mici zone in care exista praf. Aspiratorul de mana de la Bosch este compact si practic si te ajuta sa cureti orice suprafata in timp util cu minim de efort.

   Acesta dispune de un circuit de filtrare High AirFlow care asigura o performanta ridicata de aspirare.

 4. Raspunde
  Gabriela
  iunie 29, 2017 la 4:41 pm

  Am incercat si eu doua aspiratoare de mana, ambele de la brandul Dirt Devil – M138-0 si cel recomandat de voi, Handy Duo. Bine, si primul vad ca apare la voi in top, doar ca eu am testat o versiune putin actualizata, urmatoarea generatie cum ar veni.

  Dintre cele doua, clar se detaseaza modelul cu rosu si negru, Handy DUO – are o duza perfecta pentru a ajunge in spatiile inguste, astfel ca poti aspira in locuri nebanuite pana atunci, are un container suficient de incapator pentru preferintele unei persoane care vrea sa-si curete rapid apartamentul sau masina. In plus, este multumitoare lungimea cablului, care ajunge la 2.6 m.

  La cel de-al doilea model nu am remarcat cine stie ce functii in plus, nu are duze suplimmentare, dar nici un variator de putere. In schimb, imi place mai mult designul lui.

  Chiar si la capitolul autonomie primul il depaseste pe cel de-al doilea, desi este vorba de doua minute. Deci, testandu-le comparativ, pot spune ca Handy Duo este mai bun decat M138!

Lasa un raspuns

37 − = 34

Login/Register access is temporary disabled