ASPIRATOR CU SPĂLARE

ASPIRARE CU APĂ SAU USCATĂ

RECOMANDĂRI ASPIRATOARE CU SPĂLARE

Zelmer 7920.0ST 1700W

ASPIRATOR CU SPĂLARE

ZELMER 7920.0ST 1700W

 • funcții multiple: aspirare, curățare și spălare;
 • utilizat pe suprafețe multiple;
 • accesorii incluse;
 • putere: 1700W;
 • capacitate de colectare de 2.5l;

Studio Casa HydraRain

ASPIRATOR CU SPĂLARE

STUDIO CASA HYDRARAIN

 • spălare și filtrare prin apă;
 • capacitate recipient: 2l;
 • putere: 1600W;
 • zgomot: 70dB;
 • accesoriu pentru blană animale;

Karcher SE 4001

ASPIRATOR CU SPĂLARE

KARCHER SE 4001

 • aspirare uscată sau cu spălare;
 • suprafețe multiple;
 • accesorii incluse;
 • capacitate colectare: 4l;
 • putere: 1400W;

ALTE RECOMANDĂRI

Zelmer ZVC762SP

ASPIRATOR CU SPĂLARE

ZELMER ZVC762SP
Hoover ClinJet CJ930T

ASPIRATOR CU SPĂLARE

HOOVER CLINJET CJ930T
Aspirator cu spalare Profesional Karcher Puzzi

ASPIRATOR CU SPĂLARE

KARCHER PUZZI

GHID DE ACHIZIȚIE

Dacă ai ajuns aici în mod cert cauți un aspirator cu spălare. Nu putem ști dacă deții sau nu destule informații despre acest tip de aspirare și dispozitivele reprezentative gamei de produse cu spălare. Dacă vrei să afli mai multe, citește în continuare ghidul pe care l-am creat special pentru persoanele dornice să afle care sunt avantajele aspiratoarelor cu spălare.

Dacă vrei să îți cumperi primul aspirator cu spălare sau dorești un dispozitiv care să înlocuiască vechiul aspirator, trebuie să știi cel puțin ce beneficii îți va aduce spălarea, pe ce suprafețe o poți folosi, cât de ușor este de utilizat și depozitat, precum și alte astfel de mici detalii care te vor conduce spre cumpărarea celui mai bun aspirator cu spălare.

De ce să cumpăr un aspirator cu spălare?

De obicei, aceste aspiratoare sunt achiziționate de persoanele care au foarte multe covoare în casă, sau suficient de multe încât să fie mai convenabil să le speli cu un asemenea dispozitiv decât să apelezi la spălarea manuală.

Dacă ai covoare, e foarte porbabil ca acestea să se murdărească destul de rapid, mai ales dacă au o nuanță deschisă. În acest caz, ele trebuiesc spălate și uscate într-un timp cât mai scurt posibil. Unele aspiratoare cu spălare sunt avantajate de prezența a două rezervoare, unul pentru apă murdară și celălalt pentru apă curată.

În acest fel, murdăria nu va lua niciodată contact cu apa cu care aspiratorul spală suprafețele din locuința ta. Aspiratorul pur și simplu extrage lichidul din rezervorul pentru apă curată, îl folosește pentru curățarea covorului, urmând ca în urma unei mișcări în direcția inversă(apropierea capătului de aspirare de utilizator) să fie absorbită apa plină de praf și murdărie. Aceasta va fi dusă într-un alt recipient, urmând ca aerul care a ajutat la absorbirea apei murdare să fie eliminat printr-o zonă specială.

Mai mult de atât, aceste aspiratoare nu doar că spală, dar pot fi folosite și pentru aspirarea clasică. În cazul în care nu vrei să utilizezi funcția de spălare, poți alege ca dispozitivul să aspire precum orice alt aspirator obișnuit.

pret aspirator cu spalare
Cât de scump poate fi?

Până și cel mai ieftin aspirator cu spălare costă ceva mai mult de 500 de lei, preț pe care l-ai fi putut minimiza prin alegerea unui aspirator cu sac. Totuși, ești conștient că nu poți spăla cu el, pentru că din acest motiv ai și ales să citești în continuare.

Înainte de a cumpăra un aspirator cu spălare, asigură-te că te poți folosi de funcția sa în așa fel încât să îți poți recupera investiția în cel mai scurt timp. Suntem conștienți că nu trebuie să speli foarte des un covor, însă chiar și în situația în care acest lucru se întâmplă de mai mult de 4 – 5 ori pe an este mult mai rentabil să îți cumperi propriul aspirator cu funcția de spălare.

Pe lângă faptul că nu trebuie să mai apelezi la diferite firme de curățenie sau să iei în calcul închirierea unui astfel de aspirator, lucru care te-ar costa nu doar bani, cât și timp, e mult mai bine să știi că poți face un lucru fără a depinde de cineva.

frecventa utilizare aspirator cu spalare
Cum și cât de des să folosesc aspiratorul pentru a spăla covoarele?

E o întrebare pe care și reprezentantul unui magazin ți-ar fi adresat-o, dar cel mai bine este să te întrebi asta singur, deoarece e mult mai ușor să îți alegi tu aspiratorul cu spălare pe baza propriilor experiențe și a informațiilor acumulate în timp(sau în câteva minute prin citirea acestui ghid).

Dacă îl utilizezi doar pentru curățenia de primăvară, toamnă, pentru Craciun sau Paște, atunci ai nevoie de un aspirator cu spălare obișnuit, unul căruia să îi poată absenta un sistem de încălzire sau uscare rapidă a covorului.

De asemenea, se pot găsi și aspiratoare cu spălare și uscare care dispun de o funcție de încălzire ce generează căldură pentru a îndepărta umezeala din țesătura covoarelor imediat după ce a fost spălat. Aceste modele sunt recomandate persoanelor care vor să curețe rapid o mică pată ce a fost făcută accidental sau pur și simplu pentru a da covorului un miros mai plăcut, în special atunci când ai animale de companie.

Un mic sfat pentru cei ce vor să îmbine utilul cu plăcutul: puteți adăuga parfumuri speciale pentru covoare, deseori găsindu-se în sticluțe mici, direct în recipientul cu apă curată. Apa cu miros plăcut va ajunge în covor, aroma rămânând impregnată acolo chiar și după ce apa va fi absorbită.

Funcțiile și accesoriile aspiratoarelor cu apă.

capete de curatare aspirator cu spalare
Capetele de curățare

Pentru spălarea eficientă a covoarelor, dar și aspirarea suprafețelor dure, aspiratoarele cu spălare dispun de o serie de capete de curățare, reprezentând și accesoriile pe care le poate avea un astfel de dispozitiv.

Există duze speciale pentru spălare, fiind reprezentate de o perie sau o grupare de perii de dimensiuni mai mici. Acestea deseori trec printr-o mișcare rotativă și sunt foarte prietenoase cu covoarele pretențioase.

De obicei, o grupare de mai multe perii rotative este mai eficientă în fața covoarelor mai groase, deoarece pot spăla în profunzime, perii reușind să ajungă tot mai aproape de baza fiecărui fir textil din componența covorului.

Aspiratoarele cu mai multe perii sunt și cele care au prețuri mai mari, deseori fiind considerate a fi aspiratoare profesionale pentru spălarea covoarelor, fiind adesea folosite și de firmele de curățenie pentru a obține rezultate rapide și vizibile.

Printre duzele de aspirare se numărăr și cele pentru tapițerie, mobilier, pentru spații înguste, curățarea treptelor unei scări sau spălarea covoarelor cu care sunt acoperite.

uscare cu aer cald aspirator cu spalare
Uscare cu aer cald

Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale spălării nu doar cu un aspirator, ci la modul general, este acela de a avea covoarele ude pentru cel puțin câteva ore. Doar câteva modele de aspiratoare cu spălare au un sistem de uscare cu aer cald incorporat care să accelereze puțin procesul de uscare.

Se poate face o mică precizare în acest caz: dacă ai un covor realizat dintr-un material puțin mai delicat sau unul care credeți că ar putea fi afectat de contactul cu un element care generează căldură, asigură-te că poți folosi această funcție.

Aceasta este o funcționalitate nu doar foarte plăcută și care să genereze plăcere prin simpla utilizare a sa, dar este și extrem de utilă. Poți avea și o soluție de rezervă pentru tehnologia de uscare cu aer cald. Dacă aspiratorul ales are un motor mai puternic și o putere de sucțiune mare, e foarte posibil să obții rezultate cel puțin la fel de mulțumitoare. Absorția apei deseori echivalează cu uscarea sa.

putere de suctiune aspirator cu spalare
Puterea de funcționare și puterea de absorție

În general, cu cât motorul aspiratorului cu spălare este mai puternic, cu atât  mai performant va fi în ceea ce privește spălarea, curățarea și absorția. Unele aspiratoare au o putere de 500 W, pe când altele pot ajunge să depășească valoarea de 2000 W.

Deși ne îndreptăm spre punctul de a ne autocontrazice, dacă avem un aspirator cu motor mai puternic asta nu înseamnă că ne și trebuie toată acea putere. Trebuie să luăm în considerare și faptul că numărul de watti este direct proporțional cu consumul energetic.

De obicei, un aspirator cu spălare cu puterea de 1000 – 1500W este suficient pentru aproape orice sarcină, fie că vrei doar sa aspiri praful sau să speli o mochetă. Acel interval de putere îți poate aduce un raport calitate – preț foarte echilibrat.

ARTICOLE INFORMATIVE
3 Comentarii
 1. Raspunde
  Magda
  iunie 6, 2017 la 5:10 pm

  Eu am cumpărat aspiratorul cu spălare Karcher SE 4001, 1400 W, 4 l, pe nuanța galben și sunt extrem de mulțumită de el. Mi se pare cel mai bun aspirator cu spălare pe segmentul său de preț, nu că ar fi foarte ieftine aceste tipuri de aspiratoare, ci pentru că brandul Karcher întelege cu adevărat ce înseamnă un echipament cu funcție de spălare.

  Totuși, am remarcat un minus pe partea de montaj, care mi se pare puțin defectuoasă pentru o gospodină care este mereu în alertă. Puțin cam greu de montat/ demontat. În rest, cinci stele pentru acest model de aspirator cu spălare.

 2. Raspunde
  Dana
  iulie 4, 2017 la 6:23 pm

  Eu voiam sa-mi cumpar Zelmer ZVC764CT… L-am gasit la reducere cu aproape 40%, ceea ce inseamna ca de la aprox 1200 il pot cumpara cu 750… stie cineva mai multe detalii despre el sau l-ati incercat intr-o casa mai mare? Unde predomina covoarele si mochetele buclate?

  Mi-au atras atentia la el duzele, destul de multe la numar. Adica are una pentru spatii inguste, una pentru obiecte de mici dimensiuni, una pentru colectarea apei si inca doua, de dimensiuni opuse, pentru spalarea diverselor tipuri de pardoseli.

  Inca trei perii – una maricica de saltea, alta mai mica si una turbo… Nu prea sunt convinsa cu sacii aceia de praf inlocuibili.. i-a testat cineva la un alt model?

  • Raspunde
   Andra
   iulie 18, 2017 la 3:37 pm

   Da, sunt foarte ok. Plus ca pretul lor e accesibil. Eu zic sa-l iei.

Lasa un raspuns

Login/Register access is temporary disabled