Post indrumator

Aspirator cu sac sau aspirator fara sac – care este mai bun?

Ca in cazul oricaror comparatii intre aparate electrice, ambele optiuni au atat aspecte pozitive, cat si aspecte negative. Scopul acestui articol este de a evidentia aceste aspecte ale fiecarui tip de aspirator.

Aspirator cu sac

Pot fi foarte usor de descris: au un sac in interiorul compartimentului principal ce are rolul de a stoca tot praful sau depunerile colectate de acest aspirator cu sac. In functie de sacul pe care il folosesti, ai posibilitatea de a-l goli sau de a-l inlocui.

Modelele cu sac au avantajul de a fi mult mai igienice din moment ce murdaria ia contact doar cu un singur element cu rol de accesoriu ce poate fi usor detasat. De asemenea, ele au o performanta de aspirare mult mai buna si reusesc sa absoarba mai bine toate acele depuneri din cauza faptului ca aerul incarcat cu murdarie nu trebuie sa treaca prin diferite filtre pana cand sa ajunga in recipientul de depozitare.

Totusi, trebuie sa iei in calcul si achizitia acelor saci, care reprezinta un cost in plus pe care nu l-ai avea in cazul in care ai detine un aspirator fara sac.

Aspirator fara sac

Aici exista doua tipuri de aspiratoare fara sac: filtrant si ciclonic. Aspiratoarele fara sac cu filtru se bazeaza pe un element care este localizat in interiorul recipientului pentru praf si are rolul de a pastra impiedica depunerile din a iesit din acel spatiu de colectare. Poate fi un aspirator cu filtrare prin apa, despre care poti afla mai multe aici.

Modelele ciclonice se folosesc de puterea actiunii ciclonice pentru a separa praful de aer si pentru a-l retine in acel recipient de colectare fara a folosi vreun filtru anume. Cele din urma sunt considerate a fi si cele mai bune aspiratoare fara sac.

Multe modele au un recipient transparent cu ajutorul caruia iti poti da seama cat de murdare au fost suprafetele din locuinta ta si poti ajunge la o concluzie care sa determine si frecventa cu care trebuie sa aspiri in loucinta. De asemenea, transparenta este foarte utila in cazul in care aspiri accidental un obiect pe care nu ai fi intentionat sa-l pierzi asa de usor.

Chit ca nu dai bani pe saci, tot trebuie sa achizitionezi filtre destul de des si acestea pot fi chiar mai scumpe decat un sac.

 

Dupa cum vedeti, fiecare dintre ele are cateva mici avantaje si dezavantaje. Ramane doar sa va informati corespunzator si sa faceti alegerea corecta. Mai multe detalii puteti gasi si in ghidul nostru de achizitie.

 

Spune-ne parerea ta! :)

Lasa un raspuns

59 − 49 =

Login/Register access is temporary disabled