Cunoscutele aspiratoare cu filtrare prin apă au fost adesea considerate drept cele mai bune și mai ieftine dispozitive de curățare. Acest statut le-a adus atât de multă popularitate încât sunt extrem de solicitate de acei cumpărători ce doresc să își curețe locuința într-un mod sănătos și eficient.

Aspiratorul folosește apa pentru a filtra murdăria, dar se presupune că această idee este ușor de dedus. Totuși, care este adevăratul principiu de funcționare al unui aspirator cu filtrare prin apă? Veți înțelege foarte ușor cum funcționează citind informațiile pe care vi le vom prezenta mai jos.

Dacă ești cu adevărat interesat de un aspirator performant, foarte eficient și simplu de întreținut, atunci aceste detalii vă vor fi în mod sigur de folos pentru a alege un aspirator cu filtrare prin apă căruia să îi corespundă această descriere.

PARERI ASPIRATOR CU FILTRARE PRIN APA

Curățarea locuinței, fie că vrem sau nu, își are locul pe lista sarcinilor obligatorii. Mulți însă nu mai văd în aspiratorul obișnuit o soluție pentru a îndepărta praful și murdăria de pe orice suprafață a locuinței. Mai mult de atât, modelele convenționale sunt mai greu de întreținut.

Există riscul ca aspiratorul simplu să lase mult praf în urmă sau în aer, reprezentând o problemă majoră pentru persoanele cu dificultăți respiratorii. În momentul în care puterea de funcționare a unui aspirator cu apă este mai mare și toată murdăria colectată ajunge într-un recipient cu apă, e foarte greu posibil, dacă nu chiar imposibil, ca praful să ajungă din nou în aer sau pe suprafața proaspăt aspirată.

Altfel spus, tot ceea ce aspiratorul reușește să absoarbă rămâne în siguranță în spațiul de colectare a murdăriei. Unde ajunge, mai exact, praful? Într-un rezervor cu apă ce poate fi golit și mai apoi curățat foarte bine.

Nu vor mai exista saci de înlocuit sau spălat și reutilizat, nu va mai fi nevoie să golești un rezervor plin cu praf și murdărie, fără niciun pic de umezeală, riscând ca tot ceea ce ai strâns să fie răspândit în aer și să ajungă din nou în locuința ta.

PUTERE DE ABSORTIE ASPIRATOR CU APA

Reprezintă, mai exact, puterea motorului unui aspirator cu apă sau puterea de absorție a dispozitivului. Se măsoară în Watti, iar numărul lor este direct proporțional cu performanța acestor aspiratoare. Totodată, Watti reflectă și consumul de energie electrică.

Aspiratoarele cu filtrare prin apă au avantajul folosirii lichidului pentru reținerea murdăriei. Totuși, praful trebuie absorbit cât mai bine pentru ca sistemul de filtrare să își poată pune în practică toate calitățile sale.

Puterea de absorție a unui aspirator cu filtrare prin apă este de 1200W – 2000W, în funcție de modelul ales, de scopul în care va fi utilizat, dar și de alte caracteristici pe care le au aceste electrocasnice.

SISTEM DE FILTRARE PRIN APA

În principiu, sunt șanse foarte mari ca orice urmă de praf sau murdărie colectată ce ajunge în rezervorul cu apă să rămână acolo. Spre deosebire de aspiratoarele clasice, unde praful ajunge într-un recipient însă nimic nu garantează că va rămâne acolo atunci când aspiratorul este desfăcut.

Motorul aspiratorului aboarbe aerul încărcat cu praf până în recipientul cu apă. În acel punct, praful rămâne în apă, în timp ce aerul rămas este exteriorizat printr-un sistem de evacuare. Din moment ce nimic nu ne garantează că apa va absorbi toată murdăria colectată, se recomandă ca aspiratorul să aiba un sistem dublu de filtrare.

Mai precis, dispozitivul poate avea un filtru secundar de tip HEPA care sa filtreze aerul în punctul în care părăsește recipientul cu apă. Această caracteristică este una reprezentativă pentru cele mai bune aspiratoare cu filtrare prin apă.

Având un astfel de sistem de filtrare, aspiratorul este descris ca fiind eficient în proporție de 99% când vine vorba de procesul de separare a aerului de particulele de murdărie și stocarea lor într-un mediu sigur și foarte ușor de curățat.

CAPACITATEA REZERVORULUI UNUI ASPIRATOR CU FILTRARE PRIN APA

Un criteriu obligatoriu în procesul de achiziție a unui aspirator cu filtrare prin apă este volumul rezervorului de colectare a murdăriei. Valorile reprezentative pot varia în funcție de scopul utilizării dispozitivului.

Un aspirator cu rezervor de cel mult 2 litri poate fi perfect pentru o locuință obișnuită cu câteva camere. E suficient pentru o aspirare completă a întregii locuințe, urmând ca apoi să fie golit și curățat foarte bine.

Când vine vorba de spații mai extinse, precum un birou sau o casă cu etaj, volumul recipientului aspiratoarelor cu apă este direct proporțional cu aria suprafeței ce urmează a fi aspirate. Ai nevoie de un rezervor mai mare pentru a fi sigur că nu va trebui să golești recipientul de colectare în plin proces de curățare.

Aspiratoarele, chiar dacă multe impart aceleași caracteristici, calitatea poate să difere de la un model la altul, indiferent de cât de similare sunt. Magazinele din mediul online sau site-urile de prezentare oferă atât detalii tehnice ale produsului, cât și păreri ale altor cumpărători.

De asemenea, e mult mai simplu să monitorizezi și să găsești un aspirator cu filtrare prin apă la ofertă pe internet și să scutești transportul până la cel mai apropiat magazin de electronice. Multe site-uri de ecommerce oferă acum transport gratuit pentru o gamă largă de produse sau comenzi ce depășesc o anumită valoare.

DIMENSIUNEA SI GREUTATEA ASPIRATORULUI CU APA

Funcții în plus, tehnologii în plus, toate aduc aspiratorului o structură mai mare și grea. Cu cât recipientul sistemului de filtrare prin apă este mai voluminos, cu atât mai mare va fi și întregul ansamblu. Totuși, nu e ca și cum sunteți nevoiți să transportați zilnic aspiratorul dintr-un loc în altul.

Sunteți dezavantajați doar atunci când suprafața locuinței este extinsă sau camerele sunt împărțite pe etaje. În acel moment, ar fi fost mult mai simplu să urci treptele cu un aspirator clasic de 2kg, față de cele 4 – 5kg ale unui aspirator cu apă.

Dacă tot ambele caracteristici sunt strâns legate de mobilitatea și portabilitatea electrocasnicului, vom menționa în cadrul aceleiași secțiuni și prezența unor roți ajutătoare pe care producătorii le adaugă aspiratoarelor mari pentru a limita efortul depus de utilizator.

CATA ENERGIE CONSUMA ASPIRATOARELE CU FILTRARE PRIN APA?

După cum am spus, consumul depinde de puterea motorului, deoarece este singura componentă care folosește energia electrică preluată prin cablul de alimentare. Totuși, unele aspiratoare cu filtrare prin apă sunt realizate pentru a consuma mai puțină energie, dar să rămână la fel de performante.

Consumul este dat și de clasa energetică și e mult mai simplu să deduceți de ce un anumit aspirator solicită mai puțina energie pentru a realiza o sarcină la aceeași capacitate precum un alt model cu aceeași putere, dar clasa energetică diferită(mai slabă).

Clasele energetice sunt notate cu litere de la A la G, în ordine alfabetică, A fiind cea care are un consum minim, în timp ce consumul crește pe măsură ce clasa energetică se apropie tot mai mult de finalul acestei inșiruiri de litere.

CARACTERISTICI SUPLIMENTARE ALE ASPIRATOARELOR CU FILTRARE PRIN APA

Anumite aspiratoare depind de anumite funcții speciale sau pot dispune de unele suplimentare care să te ajute să cureți mai repede locuința.

TREPTE DE PUTERE

Printr-un buton rotativ poți regla puterea de funcționare a aspiratorului în funcție de ce trebuie aspirat. Pentru absorția prafului din țesătura unui covor ai nevoie de o putere mai mare, spre deosebire de aspirarea unei suprafețe dure, precum parchetul.

CABLU RETRACTABIL

Și aceste aspiratoare cu filtrare prin apă au un buton pentru retractarea cablului. Trebuie doar să îl apeși și cablul va reveni la poziția inițială, adică în interiorul aspiratorului. Procesul invers se realizează prin tragerea manuala a firului din aspirator.

TUB TELESCOPIC

Deși este o funcționalitate, mă îndoiesc de faptul că există aspiratoare sub această formă care nu au tubul telescopic. Acest tub este reprezentat de acea țeavă metalică ce leagă furtunul aspiratorului de capătul de aspirare.

OPRIRE AUTOMATA

Cel mai bun aspirator cu filtrare prin apă trebuie să fie dotat cu funcția de oprire automată. Aceasta face posibilă oprirea forțată a sa atunci când apar probleme de funcționare, sistemul de absorție se înfundă sau atrage un obiect ce ar putea defecta motorul.

PRODUCATORI DE ASPIRATOARE CU APA

Când vrei calitate, ești tentat să te gândești doar la caracteristicile tehnice. Noi suntem de părere că brandul are o importanță deosebită în vederea alegerii unui aspirator cu filtrare în apă profesional. Producătorii cunoscuți nu pot risca să piardă reputația prin promovarea unor produse slab calitative. Urmează a vă prezenta patru dintre cele mai sugestive nume de producători de aspiratoare cu filtrare prin apă.

zelmer

ZELMER

Un brand ce rareori își găsește un concurent pe măsură când vine vorba de producția de aspiratoare cu apă. Se remarcă prin vastul portofoliu de electrocasnice mici, gama lor cuprinzând nu doar aspiratoare, cât și mixere, storcătoare de fructe și multe alte electrocasnice.

Această marcă este originară din Polonia și a cunoscut o ascensiune foarte rapidă pe piața electrocasnicelor mici. Ca punct forte principal se deosebește dorința lor de a produce aparate fiabile, puternice, economice și cu aspect plăcut.

În prezent, sunt renumiți pentru statisticile incredibile pe care le au la nivel global pentru vânzările de aspiratoare și alte electronice și electrocasnice. Calitatea produselor lor poate fi dedusă și din numeroasele premii primite de-a lungul timpului.

studio casa

STUDIO CASA

În ciuda faptului că este o companie românească, caz în care oamenii nu tind să aibă adesea mare încredere, ne demonstrează încă din anul 1994 că unica lor țintă în această confruntare cu branduri mult mai autoritare este progresul.

Producătorul românesc promite să aducă în continuare pe piață doar modele de aspiratoare cu filtrare prin apă de calitate, fiabile, cu numeroase funcții și un aspect plăcut. Pe scurt, vor să se adapteze pe cât posibil tehnologiei contemporane și să țină pasul cu producătorii cunoscuți la nivel global.

karcher

KARCHER

Karcher este o companie germană, numită Alfred Kärcher GmbH & Co. KG, ce produce exclusiv echipamente de curățenie și sisteme de curățenie complete și profesionale, scopul lor fiind acela de a domina piața de aspiratoare.

În prezent, brandul este cunoscut drept lider de piață în producția de tehnologii și echipamente de curațenie, având nu mai puțin de 10000 de angajați la nivel global. De la aspiratoare cu filtrare prin apă și până la modele clasice, cu sau fără sac, e simplu să gasești unul dintre cele mai bune dispozitive ale acestei game care să aparțină celor de la Karcher.

gorenje

GORENJE

Gorenje caută tot mai multe moduri pentru ca numele lor să apară în dreptul unei game tot mai extinse de electrocasnice. În ciuda faptului că este o companie din Slovenia, însuși reprezenații lor admit că România are un potențial excelent prin care și-au crescut considerabil veniturile din vânzările de electrocasnice, îndeosebi de aspiratoare profesionale.

Actualmente, Gorenje deține un procentaj destul de sugestiv din piața de electrocasnice din România, având produse în mai bine de 1000 de magazine din țară și importând anual mii de modele de electrocasnice, printre care și aspiratoare cu filtrare în apă.

philips

PHILIPS

Deși cei de la Philips acoperă nu doar piața aspiratoarelor, ci aproximativ tot segmentul de electronice și electrocasnice, este unul dintre cele mai mari branduri din lume, dar și cele mai vechi, fiind fondată în anul 1891.

Când vine vorba de aspiratoare de orice fel, nu doar cu filtrare prin apă, aveți mai mult ca sigur un model reprezentat de acest producător care așteaptă să fie analizat.

ARTICOLE INFORMATIVE
7 Comentarii
 1. Raspunde
  Dalma
  aprilie 23, 2018 la 5:39 pm

  Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, ce parere aveti despre „Aspirator Polti Unico MCV 85 Total Clean & Turbo, Filtrare Multiciclonica 5 Stadii, Functie Igienizare Abur si Uscare , 2200 W, Filtru Hepa, Auriu”. Nu gasesc nicaieri recenzii despre el, desi stocul este intotdeauna epuizat cand ma uit pe siteul celor de la Polti. Multumesc!

 2. Raspunde
  Moldovan Laura
  noiembrie 27, 2017 la 1:44 pm

  As dori sa-mi recomandati si mie un aspirator cu filtrare prin apa. Am un apartament cu 2 camere spatios. Are 70 de m2.
  Nu este complet mobilat dar urmeaza. Am un singur covoras mic.Chiar daca imi voi mai cumpara vor fi putine si de dimensiuni mici.Am si un catelus Bishon, care nu naparleste dar mai lasa fire de par.
  Din ce am studiat eu mi se par interesante urmatoarele: aspiratorul cu filtrare Karcher DS5800, aspiratorul cu filtrare prin apa Thomas Perfect Air Allergy Pure si cel cu filtrare apa Klaristein.
  Care credeti ca este cel mai potrivit?Astept recomandarile dumneavoastra.
  Multumesc!

  • Raspunde mm
   Tudor
   Administrator
   noiembrie 27, 2017 la 6:41 pm

   Buna ziua,

   Cea mai buna investitie in acest moment, cu un raport calitate/pret foarte bun, este aspiratorul cu spalare Zelmer ZVC762ZT

   Dintre cele trei aspiratoare cu filtrare amintite de dumneavoastra, as avea incredere doar in Karcher, insa modelul Karcher DS 6, 2 l, Tub telescopic, 650 W, HEPA 12, Galben/Negru

   Raman la parerea ca Zelmer ZVC762ZT este cea mai buna varianta.

 3. Raspunde
  Luci Silaghi
  iulie 28, 2017 la 4:00 pm

  il vreau si eu

 4. Raspunde
  Luci Silaghi
  iulie 28, 2017 la 4:00 pm

  de unde l-ati cumparat?

 5. Raspunde
  Raluca
  iunie 16, 2017 la 5:53 pm

  Aspiratorul cu filtrare in apa Zass ZVC 06 de 1600 de wati si 7,5 litri cu filtru hepa este astazi la reducere! Aviz gospodinelor care il cautau de mult timp la un pret mai accesibil. Eu mi l-am cumparat azi la pretul de 299 lei si mi se pare chiar bun raportul calitate – pret, avand in vedere faptul ca i l-am cumparat mamei mele in urma cu aproximativ un an, de ziua ei.

  Ce as mai putea spune ca sa va conving? Nu are un pret exorbitant, puterea poate fi reglata in functie de necesitati, nu e voluminos astfel incat sa nu ai unde sa-l depozitezi si motorul poate ajunge la o putere destul de mare, mai mult decat suficienta pentru un apartament. Sunt foarte multumita de reducerea gasita si va asigur ca l-am testat de multe ori in casa mamei mele, iar ea nu este la fel de obsedata de curatenie ca mine, ca sa aspire la 2, 3 zile.

  Ps: Cel mai bun randament l-am observat pe covoarele mai groase.

Lasa un raspuns

+ 69 = 72

Login/Register access is temporary disabled