Aspiratoarele cu filtrare prin apă și spălare – electrocasnice inteligente pentru casa ta

Aspiratoarele cu filtrare prin apă și aspiratoarele cu spălare pentru uz casnic sunt două tipuri de electrocasnice diferite, dar în același timp foarte asemănătoare.
Aspiratoarele cu spălare sunt practic aspiratoarele cu filtrare prin apă care au în plus funcția de spălare.

Aspiratoarele cu filtrare în apă aspiră murdăria de pe jos – atât cea solidă, cât și cea lichidă, o transportă în rezervorul cu apă în care se creează un vortex de apă pentru a păstra murdăria și a elimina în mediul interior un aer curat și filtrat cu ajutorul filtrului HEPA.

Aspiratorul cu spălare realizează același proces atunci când utilizatorul dorește doar procesul de aspirare. Atunci când se dorește spălarea unor textile precum covoare, saltele, canapele, tapițerie auto, mochete sau a unor suprafețe precum gresie, parchet, marmură, în cuva pentru apă se adaugă șampon special și, cu ajutorul unui sistem de aspirație injecție – extracție, acesta va putea să spele cu un maximum de eficacitate lăsând suprafețe curate, igienizate și frumos mirositoare.

Aceste aspiratoare avansate și ultra moderne aduc o serie de avantaje pe care un aspirator convențional nu le va putea aduce niciodată.

Avantajele aspiratoarelor cu filtrare în apă și spălare

Putere

Puterea acestor tipuri de aspiratoare poate fi egală și chiar o depășește în cele mai multe cazuri pe cea a multor modele convenționale, ceea ce este mai mult decât suficient pentru curățarea unei case. În plus, acestea oferă un alt avantaj: întrucât toată această murdărie se îndreaptă către vârtejul de apă, nu există obstacole, ceea ce înseamnă că aspiratoarele nu își pierd puterea de aspirație.

Aer purificat

Capacitatea acestor tipuri de aspiratoare de a capta praf, acarieni, nu depinde doar de puterea de aspirație, ci și de împiedicarea eliminării acestora înapoi în mediul interior. În acest sens, aspiratoarele cu filtrare prin apă și aspiratoarele cu spălare funcționează foarte bine, deoarece murdăria trece printr-un vârtej de apă, filtrând aerul (care iese pur afară).

Acest lucru nu numai că evită sacii de praf, dar face și golirea mult mai convenabilă decât în cazul aspiratoarelor fără sac, deoarece murdăria este spălată, deci nu există praf care să se răspândească înapoi în locuință.

Cu toate acestea, este convenabil să goliți rezervorul de apă, pentru a evita formarea mucegaiului în rezervor.

Pentru a menține aspiratorul curat, se recomandă chiar ca, odată golit, să continuați să aspirați un litru de apă curată și apoi să continuați cu golirea acestuia. În acest fel, interiorul tuburilor și rezervorul sunt, de asemenea, curățate.

De obicei, aceste tipuri de aspiratoare sunt prevăzute cu filtre HEPA (captarea particulelor cu eficiență ridicată), capabile să filtreze particulele cu dimensiuni mai mici de un micron (un micron este o miime de milimetru).

În orice caz, acordați atenție numerelor, deoarece nu toate filtrele HEPA sunt la fel. Dacă doriți un nivel maxim de puritate a aerului, alegeți cele mai mari numere (acestea variază de la 10 la 14).

Acest sistem de filtrare pe mai multe niveluri oferă rezultate de până la 99,9% în puritatea aerului evacuat, fiind ideal pentru persoanele care suferă de alergii.

Ecologie

Nu numai că se evită filtrele sau sacii de hârtie, dar și aerul este purificat într-un mod ecologic. În plus, datorită sistemului său de filtrare, care evită pierderile de aspirație, nu este necesară atât de multă putere pentru a obține aceleași rezultate, fiind astfel dispozitive mai eficiente.

Eficacitate

Aspiratoarele cu filtrare prin apă și aspiratoarele cu spălare sunt foarte eficiente și se bucură de versatilitate atunci când vine vorba de curățarea tuturor tipurilor de suprafețe. Ele aspiră tot felul de materiale: praf, murdărie, păr, firimituri … și, de asemenea, cele mai fine particule, cum ar fi polenul și acarienii.

Pe de altă parte, acestea sunt potrivite în special pentru aspirarea profundă nu numai a tuturor tipurilor de podele, covoare și mochete, ci și a tapițeriei (canapele, interioare auto).

În plus, dacă ne gândim strict la aspiratoarele cu spălare, acestea nu doar că vor aspira în profunzime diferitele tipuri de suprafețe, dar le vor și spăla eficient.

Accesorii

Aceste tipuri de aspiratoare vin cu un număr mare de accesorii. Au duze diferite, potrivite pentru diverse funcții (pentru tapițerie, pentru perdele, pentru zone greu accesibile). De obicei au mai multe perii (pentru gresie, pentru parchet, pentru covoare), ceea ce eficientizează procesele de aspirare și spălare.

Spune-ne parerea ta! :)

Lasa un raspuns

80 − 73 =

Login/Register access is temporary disabled